Kdo jsme

Fundación CANNA je nezisková iniciativa společnosti CANNA España Fertilizantes SL company, nadnárodní společnosti vyrábějící vysoce kvalitní hnojiva pro rychle rostoucí rostliny.

Nadace provádí studie a výzkum konopí a jeho účinných látek. Zaměřuje se především na:

• Konopí a jeho účinné látky, související studie a vědecký výzkum, zejména pokud jde o jeho účinky na lidské tělo a mysl.
  • Vědecký výzkum týkající se užívání konopí a jeho derivátů.

Fundación CANNA má laboratoř, kde se provádějí různé druhy testů.

Myšlenka nadace vznikla z potřeby nabídnout odpověď na širokou poptávku po testování a výzkumu.

Fundación CANNA finančně podporuje různé kongresy, iniciativy a (klinické) studie, aby se posunuly znalosti o kanabinoidech jako léku. Pomozte nám podpořit další studie a klinické studie tím, že se stanete dárcem!

Vědecká rada:

MSc. Iñaki García

Prof. Manuel Guzmán

Susan van Brunschot

Dr. Mariano Garcia de Palau

MSc. Iñaki García

Iñaki García. Zemědělský inženýr a absolvent oboru biotechnologie. Pracuje od roku 1999 v konopném průmyslu. Pracoval jako poradce v oblasti používání a vývoje hnojiv a přísad pro konopí a v současné době zastává funkci technického a vědeckého ředitele v laboratoři provozované organizací Fundación Canna.

Během svého působení v nadaci vyvinul analytické metody pro kvantifikaci kanabinoidů a terpenů v různých produktech na bázi konopí a navrhl a provedl různé studie týkající se kvality těchto produktů.

Jeho vášeň pro rostliny ho přivedla ke studiu genetického zlepšování rostlin a jeho magisterská práce se týkala analytických metod aplikovaných na zlepšování konopí.

Prof. Manuel Guzmán

Manuel Guzmán je profesorem biochemie a molekulární biologie na Univerzitě Complutense v Madridu, členem Španělské královské farmaceutické akademie a členem správní rady Mezinárodní asociace pro konopné léčivé přípravky. Jeho výzkum se zaměřuje na studium mechanismu účinku a terapeutických vlastností kanabinoidů, zejména v nervovém systému.

Tato práce dala vzniknout více než stovce publikací v odborných mezinárodních časopisech a také několika mezinárodním patentům o možném terapeutickém využití kanabinoidů jako protinádorových a neuroprotektivních léčiv. Běžně spolupracuje s vědeckými recenzními a finančními agenturami.

Susan van Brunschot

V roce 2011 přišla Susan van Brunschotová s nápadem založit neziskovou nadaci zaměřenou na studium rostliny Cannabis a jejích derivátů a také na vzdělávání široké veřejnosti o konopí.

Susan již sedm let pracovala jako generální ředitelka společnosti CANNA Espana Fertilizantes SL. Společnost CANNA byla tímto nápadem nadšena, a tak se zrodila Fundación CANNA. Susan vystudovala mezinárodní obchod na univerzitě v Amsterdamu (Hogeschool Holland, 2000).

V rámci Fundación CANNA je zodpovědná především za strategický růst a další rozšiřování vzdělávání pro širší veřejnost.

Dr. Mariano Garcia de Palau

Narodil se 17. února 1956 v Barceloně. V roce 1979 vystudoval medicínu a chirurgii na Barcelonské univerzitě. Již 38 let pracuje jako pohotovostní lékař v oblasti pracovního lékařství.

O konopí se začal zajímat náhodou a posledních 15 let studuje jeho terapeutické využití. V současné době pracuje na klinice Kalapa, kde poskytuje poradenství v oblasti léčby kanabinoidy, provádí klinickou práci s pacienty a spolupracuje s různými organizacemi a sdruženími, jako je například Catfac. Je členem Španělské observatoře pro léčebné konopí. Je řádným členem IACM.